Orígens

Época dorada del trial

Van Green neix el 1989 de la inquietud del seu creador, Ignasi Ysac, gran aficionat al trial, per trobar l’equipació que ell necessitava, segons els seus estàndards de qualitat, resistència i disseny. En no trobar res al mercat a la dècada dels ‘80 que complís les seves expectatives, va decidir fabricar les seves pròpies equipacions.

 

El resultat va obtenir tant èxit que les primeres marques mundials dels ’90 (Beta, Fantic Motor, Aprilia i Montesa Honda) van acabar encarregant-li la producció de totes les seves equipacions. Amb els anys, l’oferta de Van Green es va ampliar també a altres categories com Moto-Cross, Enduro o Trail…

 

La política de promoció es va basar des del principi en promoure les equipacions entre els pilots més joves, com Dani Pedrosa (minimotos), Laia Sanz (Trial-Zona Zero), Adam Raga (Trial-Zona Zero), Edgar Torronteres (Motocross -KM2), Dani del Valle, Joan Pons, Pep Ribera (Campió del món de Trialsin), etc.

Joan Pons, 1996

Gabino Renales, 2022

El canvi d’era

El 1995 arriba l’aplicació del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i l’accés motoritzat al Medi Natural, fet que suposa un revés fort pel món del trial. En aquest moment Van Green reorienta el seu negoci i es dedica a la fabricació d’equipacions tècniques i sabates de golf a nivell internacional, replicant el seu model de creixement a través de la promoció de golfistes ja consagrats com Txomin Hospital o Francisco Cea, així com totes les joves promeses de la Federació Espanyola de Golf i Federacions territorials.

 

La seva capacitat d’adaptació a aquest nou mercat, els seus dissenys revolucionaris i l’aplicació de millores tecnològiques, com la incorporació de membranes de Gore-tex o pell de cocodril o serp, van col·locar Van Green a la tercera posició en quota de mercat de sabates de golf a Espanya al final de la dècada dels ’90, davant de Nike o Reebok.